Kamčatka
Jan Husák

Kamčatka

Na odlehlém poloostrově Kamčatka se divokou tajgou potulují hnědí medvědi, řeky jsou plné lososů a krajinu zdobí kužely 160 sopek, z nichž 29 je aktivních. Fotografie a zážitky z třítýdenního putování severskou divočinou nám poodhalí tajemství tohoto mimořádného kraje světa. 

Na svět jsem přišel v Beskydech, v podhorském městě Valašském Meziříčí. Odjakživa jsem rád poznával svět a povídal. To mi zůstalo dodnes.

Při studiu na Přírodovědecké fakultě v Olomouci jsme s kamarády začali vytvářet cestovatelský web Ursus. Spojovaly nás a dodnes spojují dvě věci: láska k přírodě, cestování i sportu a nadšení pro předávání vlastních zážitků a zkušeností. Díky tomuto se z nás stala nerozlučná parta i poté, co jsme školu dokončili. Promoval jsem v roce 2012 v oboru geografie-biologie v ochraně životního prostředí. Protože mi to však ve škole nestačilo, pokračuji ve studiu na Ostravské univerzitě v doktorátu z Environmentální geografie, které ovšem realizuji v Olomouci. Zároveň pracuji v Muzeu regionu Valašsko na Vsetíně, kde se věnuji valašské krajině a přírodě, environmentální výchově, zážitkové pedagogice a inovacím výuky. Mám to velké štěstí, že mne práce baví.

Mezi mé velké záliby patří fotografování, cestování, turistika, cyklistika, hra na harmoniku, kytaru, klavír a na vlastní hlasivky. Také mne baví grafika, tvorba animací a webu. Prostě se nerad nudím. Rád chodím a lozím po horách, užívám si dobrodružství, zkoumám a poznávám přírodu, krajinu i rozmanitost všemožných kultur světa. O zážitcích pak velmi rád vyprávím.

 

V rámci cestovatelského podzimu se uskuteční slosování o hodnotné ceny.

Hlavním sponzorem festivalu je firma ROBE lighting – www.robe.cz

 

Termíny

  • Čt 1.11.2018, 17:00

Místo konání

M-klub

Pořadatel

M-klub