Zrušeno (A co láska?)
Akce zrušena

Zrušeno (A co láska?)

Autorské čtení je se z technických důvodů ruší. Děkujeme za pochopení.

 

Autorské čtení Šárky Šiškové, malířky, návrhářky a spisovatelky z její debutové knihy. Jediná česká návrhářka, která je svými modely zastoupena ve stálých sbírkách The Museum at FIT New York.

 

Akademická malířka Šárka Šišková se narodila 2. února 1966 ve Zlíně. Vystudovala Střední uměleckoprůmyslovou školu v Uherském Hradišti a Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze.

Debutovala knihou A co láska? vydanou v roce 2018, která u čtenářů  vzbudila nečekaně velký zájem. V současné chvíli je těsně před vydáním její druhá kniha, román Dokonalý život?

Profesní život doposud zasvětila především oděvnímu designu. Její modely se staly součástí stálých sbírek Muzea FIT v New Yorku. Založila Ateliér oděvního designu na FMK UTB ve Zlíně, kde byla také ředitelkou Ústavu produktového designu. Svou oděvní značku Šárka Šišková prezentuje pro VIP klientelu ve svém oděvním ateliéru.

Pracovní i osobní čas tráví mezi Zlínem, Prahou, New Yorkem a v posledním roce také Hongkongem, který se silně vtiskl svými kulisami i do její nové knihy.

Úspěchy na poli oděvního designu doma i ve světě by vydaly na samostatnou knihu, přesto, rozhodla se opustit tohle řemeslo a psát romány?

„…Nic jsem neopustila… nikdy nic, co je hluboko v mém srdci neopouštím.  Psaní se věnuji už od střední školy. Vždycky mě naplňovalo vyprávění příběhů. Má fantazie žije bez omezení a je jedno, jestli maluju, vymýšlím šaty nebo píšu. Tvorba pro mě znamená největší svobodu, kterou nutně ke svému životu potřebuji.“

Termíny

  • So 3.8.2019, 19:30

Vstupné

vstup zdarma

Místo konání

Zámecká terasa

Pořadatel

M-klub

Obrázky