Parolapolea – Viktor Černický & Tešlon a Frkl – divadlo tYhle
Fyzické divadelní představení

 Parolapolea – Viktor Černický & Tešlon a Frkl – divadlo tYhle

Parolapolea – Viktor Černický

Odrazovým můstkem pro představení je otázka vlivu okolního prostředí na lidské jednání. Parolapolea zvyšuje viditelnost fyzického světa, který vytrhává člověka z nečinnosti a uvádí ho do pohybu. Gravitační síla, setrvačnost, objem prostoru, světlo a zvuk, to všechno jsou činitelé, na které reagujeme v každém momentě našeho žití. Jak se v působení tolika sil a parametrů, které celkom přirozeně určují náš způsob existence, projevuje lidská vůle? Sólo pro jednoho tanečníka, dvě tyčky a tři rozměry vnějšího světa.

Viktor Černický obdržel za sólo Parolapolea na České Taneční Platformě 2017 nominace v kategoriích Taneční inscenace roku a Tanečník roku

Choreografie a účinkující: Viktor Černický

Scenografie: Stanislav Cibulka

Světelný design: Zuzana Režná

Hudba: Panáčik

Coaching: Jaro Viňarský

Premiéra: 16. 3. 2016, Studio Marta, Brno

 

 

 Tešlon a Frkl – divadlo tYhle

 pohybová setkání třetího druhu

Z prachu se zrodil člověk. Vykročil do času, do světa, do dějin. A nezůstal sám... Fyzické divadlo o životě dvou bytostí z prostoru s jinými zákony. Soužití dvou postav, jejich rutinní dny a vzájemné učení se, zprostředkováno fyzickými obrazy, akrobacií i emoční interakcí. Krom ustálených poloh se herci navzájem překvapují také fyzickou improvizací. Navzájem si narušují své zacyklené zvyky, obohacují se mezi sebou o své fyzické dovednosti, jako dva bratři, kteří se nikdy neviděli.

autor, režie: Lukáš Karásek
účinkující: Florent Golfier, Lukáš Karásek
světla: Martin Čepec Holoubek
kostýmy, scénografie: Stella Šonková

 

 

 

 

Termíny

  • So 11.1.2020, 19:00

Vstupné

150 Kč

Místo konání

Velký sál KZ

Pořadatel

M-klub

Obrázky