Noc divadel 2021

Noc divadel 2021

Devátý ročník mezinárodního projektu European Theatre Nigh, letos s podtitulem Fresh Air.

 

Během této výjimečné kulturní akce se především představí valašskomeziříčské divadelní soubory a uskupení. Také proběhne křest knihy pro děti, nebo workshopy jak výtvarné, tak divadelní. A určitě nesmíme zapomenout na prohlídku divadelního zákulisí a techniky.

Přijďte, těšíme se...

 

 

Program

16.00 - Lotrando a Zubejda / velký sál KZ / 130 Kč
17.00 - vystřihovánky ilustrací Ester Nemjó
17.30 Představení hry pro děti Pohádky ze skládky + křest knihy Marka Baroše Pohádky ze skládky / M-klub
18.00 – 19.00 Workshop Divadla Pimprlata / M-klub
18.00 – 19.00 Prohlídka zákulisí, jeviště a režie na velkém sále KZ
19. 00 – 20.00 Písničky divadla Schod / M-klub
20.15 – 20.30 Divadlo nad Bečvou - hra Noční divadlo – nečekaná návštěva překvapí ředitele divadla uprostřed noci. Co sebou přináší? Hrají: Richard Šimčík, Michal Koleček, nápověda Michaela Šimčíková / M-klub
20.30 – 21.00 Noční prohlídka zákulisí, jeviště a režie na velkém sále KZ
21.00 – 22.00 Divadelně-improvizační soubor Valouny / M-klub
22.30 – 22.45 Divadelní hra Ohlasy - hrají: Zdravee, Markéta el Bakri, Pavla Paky Němcová
23.00 – 00.00 Vítejte v Nebi – improvizační scénické čtení souboru Zticha - hrají: Franta Baláš, Zdravee

 

 

Během akce s citem a pochopením vůči návštěvníkům dbáme na dodržování nařízení vlády v rámci protiepidemických opatření.

 

Divadlo Schod je nejstarším, nejznámějším a nejoblíbenějším divadelním kabaretem na Valašsku. Noci divadel vdechne humor výběrem písní ze své nepřeberné škály představení.

 

Divadlo nad Bečvou vzniklo spontánně v roce 2019 pod záštitou Sokola Valašské Meziříčí. Téměř všichni herci jsou úplnými nováčky a naprosto všichni jsou ryzími divadelními amatéry. Hra Dědictví je jednoaktovka, která v pár heslech jako „Zajímavá závěť strýčka z Ameriky. Kdo zdědí vše? Příbuzná nebo náhodný přítel? Nebo to skončí úplně jinak?“ napoví, že půjde o divadelní komedii. Hrají: Bohuslav Vlček/Karel Straka, Michaela Řeháková, Richard Šimčík

 

Loutkové divadlo Pimprlata působí ve zdejší sokolovně již dvacet pět let a svými hrami odkojilo již druhou generaci návštěvníků. Během workshopu na Noci divadel předvede zájemcům loutky a techniku hraní.

 

Divadlo Zticha je bez mála deset let staré divadelní uskupení. Hraje autorské hry, které pod slupkou zábavy mají dřeň k zamyšlení. A přichází se svou trochou do mlýnku představením pro děti Pohádky ze skládky. Na motivy stejnojmenné knihy hrají: Lucie Matyščáková, Petra Přikrylová, Marek Baroš

 

Divadlo Zticha – přináší ještě hru pro dospělého diváka Vítejte v Nebi. Hodinová rozprava s Bohem, při které se řeší rodinné vztahy, filosofické otázky, láhev whiskey a hlavně jak se dostat zpátky na svět. Improvizované scénické čtení.

 

Divadelně-improvizační soubor Valouny, kdo nebyl na jejich vystoupení jak v rámci Improligy, nebo nějaké z improvizovaných her, jako by nebyl. Návštěvníci často tvrdí, že představení je tak dokonalé, že nemůže být improvizované, ale že je předem připravené. Tak ne, opravdu jde o čistou improvizaci.

 

Divadelní hra Ohlasy, vznikla koncem října na festivalu Divadlo na jednu noc. Zde mají herci během jedné noci na zadané téma vymyslet a odehrát divadelní hru. Vítězný kus festivalu odhrají na Noci divadel Zdravee, Markéta el Bakri, Pavla Paky Němcová, tedy improvizátoři souboru Valouny.

 

Termíny

  • So 20.11.2021, 16:00

Vstupné

vstup zdarma

Místo konání

M-klub, Velký sál KZ

Pořadatel

M-klub