Alena Suchánková
Líná zahrada

Alena Suchánková

Beseda nazvaná Líná zahrada se bude zabývat založením a proměnou tradiční zahrady pomocí permakulturních prvků. Povídání se zaměří také na to, jaké se zde nejlépe uplatňují pěstované druhy a v neposlední řadě na péči o línou zahradu a výhody takovéto zahrady.

Alena Suchánková je brněnská rodačka, která už v dětství zkoumala zahradní ráj na lesní zahradě svého dědečka. V době dospívání objevovala zahradnickou teorii i řemeslo na zahradnické škole. V mládí, společně s rodinou, rozvíjela zahradnické zkušenosti na permakulturní zahradě ve městě. Ve zralém věku vyměnili město za hektarovou zahradu na venkově. Od roku 2011 žije se svým manželem v Růžďce, kde společně vytvořili Vodnářskou zahradu, zahradu nového věku. „S přírodou nebojujeme, učíme se od ní. Nebojujeme ani sami se sebou, objevujeme, jak si víc užívat radosti a lehkosti života. Píšeme knihy, natáčíme videa, navrhujeme zahrady, učíme praktické zahradní kurzy i kurzy permakultury, které se věnujeme přes dvacet let,“ říká Alena Suchánková.

→ www.permanet.cz

→ Pořad je ke shlédnutí zdarma. Účinkujícího a produkci pořadu však můžete podpořit koupí dobrovolné e-vstupenky, která bude aktivní do 07.05.2021. Odkaz zde: DOBROVOLNÁ e-VSTUPENKA

 

Kázetko živě

www.kzvalmez.cz

Termíny

  • Pá 23.4.2021, 19:00 — Pá 7.5.2021

Místo konání

Kázetko živě

Pořadatel

M-klub

Videa