Valmez pro Ukrajinu
Benefiční koncert na podporu uprchlíků ruské války

Valmez pro Ukrajinu

Kázetko ve Valmezu připravuje Benefiční koncert na podporu uprchlíků ruské války na Ukrajině. Ten se uskuteční ve velkém sále ve čtvrtek 17. března 2022 od 18 hodin.Vystoupí Vlasta Redl, Petr Fiala z kapely Mňága a Žďorp, Ligh&Love, Lucie Redlová, Zdravee, soubory ZUŠ Alfréda Radoka, ZUŠ B-art, a mnoho dalších. Výtěžek z akce poputuje na pomoc lidem postiženým válkou a zaštiťovat jej bude místní pobočka Charity. Vstupné je dobrovolné.

Kulturní zařízení města Valašského Meziříčí se společně s Českým centrem Kyjev (v exilu) a Základní uměleckou školou Alfréda Radoka rozhodlo uspořádat Benefiční koncert na podporu uprchlíků ruské agrese na Ukrajině. “Bude se jednat o setkání občanů, jimž je vlastní solidarita s utrpením sousedů, kteří opustili své domovy a vše co měli,” říká za pořadatele Marek Baroš a dodává: “Odvaha je, když žena vezme své děti a odejde ze svého zaběhnutého života, a začíná znovu na neznámém místě a neznámo jak dlouhou dobu. Přijďte tyto statečné ženy a děti podpořit.”

V průběhu večera vystoupí mimo jiné písničkář Vlasta Redl, frontman kapely Mňága a Žďorp Petr Fiala, kapela the Dust, žáci Základní školy Alfréda Radoka Valašské Meziříčí: MiniDIZO, žesťový kvartet Aleše Kučery a saxofonový kvartet Jardy Kužely. V tematickém duchu se ponese také občerstvení v podobě tradičních ukrajinských jídel. Večer bude moderovat Franta Baláš.

Výtěžek z akce půjde na integrování uprchlíků do společnosti pod záštitou Charity Valašské Meziříčí. 

Termíny

  • Čt 17.3.2022, 18:00

Vstupné

vstupné dobrovolné

Místo konání

Velký sál KZ

Pořadatel

M-klub