Divadlo Husa na provázku
Cirkus Abrafrk

Divadlo Husa na provázku

Am ham chlam Kaba baba Saba baba Samba hip čip lip Čiki kiki luki kuki Čuch šuch Sdugr pugr Puf uf Prrr?! I tak se může jmenovat postava divadelní hry pro děti. Tedy pokud je jejím autorem jistý pan Daniil Charms z Petrohradu. Světoznámý surrealista a taškář s krajně vyvinutým smyslem pro nesmysl. Už jste někdy v divadle zažili potopu? Krasojezdec Roberto Mario Koblihin, krotitelka Matylda Derdiedas, fakír Charindronáta Pirongrocháta Čepíngrombóm bom cháta a další jí čelí právě teď. A kolem krouží uprchlá žraločice Pípchen!

Charms na Provázku – pro děti od tří do tři sta třiceti tří let! V režii umělecké šéfky Anny Davidové a ve scéně, kostýmech a s loutkami Františka Petráka, významného českého výtvarníka a ilustrátora knih pro děti.

Anna Davidová (1984) se svou snivou režijní poetikou a temperamentní obrazivostí zařadila mezi nejvýraznější  režijní talenty mladé generace. Ještě coby režisérka na volné noze vytvořila v Divadle Husa na provázku několik inscenací vysoce ceněných diváky i odbornou veřejností. V letech 2019 až 2021 byla uměleckou šéfkou. Získala Cenu divadelní kritiky v kategorii Talent roku.

 

inscenační tým

překlad: Ondřej Mrázek

režie: Anna Davidová

dramaturgie: Kateřina Menclerová

výtvarník: František Petrák

výtvarná spolupráce: Martin Ondruš

kostýmy: Nikola Štěpánková

hudba: Mario Buzzi

texty písní: Daniil Charms

inspice: Hana Senková

foto: Ivo Dvořák

 

hrají

Ondřej Kokorský

Miroslav Sýkora

Tomáš Žilinský

 

stopáž

70 minut, bez přestávky

Termíny

  • Ne 23.10.2022, 17:00

Vstupné

na místě 150 Kč, v předprodeji 120 Kč

Místo konání

M-klub

Pořadatel

M-klub

Obrázky