Gaia Mesiah: Vln∞bytí Tour 2023

Gaia Mesiah: Vln∞bytí Tour 2023

Gaia Mesiah hlásí nové album a jarní koncerty, které budou „trhat střechy“!

Divoká rocková partička Gaia Mesiah vydá v březnu příštího roku nové album VLN∞BYTÍ, které podpoří jarním turné po České republice a Slovensku a koncertními křty v pražském klubu Roxy a na brněnské Flédě. Svým fanouškům navíc na www.gaiamesiah.com nabízí vánoční předprodejní balíček, jehož součástí bude limitovaná edice novinkového alba se speciálními bonusy a kniha mapující dvacetiletou dráhu této nekonformní a ze tří čtvrtin dámské kapely.

„Na novém albu se vracíme ke kořenům naší tvorby a k muzice, která nás vždy ovlivňovala a stále ovlivňuje,“ říká kytaristka Katka Morella a baskytarista Josh Stewart ji doplňuje: „Je tam vše, čím je Gaia pověstná. Charakteristické kytarové riffy a basové groovy, emotivní bicí a úžasný zpěv Marky Rybin, která umí být sladká i hrozivá zároveň.“ Současnou konstelaci uvnitř kapely, která se v roce 2019 po dlouhé odmlce vrátila na scénu s albem Excellent Mistake, neváhá Katka Morella označit za radostnou. „Taková kombinace energie a lidského porozumění mezi námi snad nikdy nebyla,“ říká Morella a zpěvačka Marka Rybin ji doplňuje: „To, co teď tvoříme s Gaiou, mi dává naději, že aspoň tady je svět v pořádku!“

První ochutnávku z nového alba VLN∞BYTÍ kapela nabídla už na podzim na singlu NeNe, který doprovodil i klip, jenž je ke zhlédnutí na https://youtu.be/Q46AOl8-ppM. Masteringu nahrávky se ujal australský producent a držitel ceny Grammy William „King Willy“ Bowden. Vydání singlu Gaia Mesiah spojila s podzimním turné, jež obsáhlo koncerty ve dvou desítkách měst. „Byl to úžasný zážitek, zvlášť po zmatcích posledních několika let. Můžeme slíbit, že na jarním turné k albu VLNO∞BYTÍ přepneme na ještě vyšší úroveň a dáme do hraní energii, která bude trhat střechy!“ slibuje Josh Stewart. Nové album Gaia Mesiah představí naživo například 10. 3. v klubu Náplavka v Hradci Králové, 30. 3. v Barráku v Ostravě, 7. 4. v Lidovém domě v Karlových Varech, 12. 4. v pražském Roxy (křest alba), 21. 4. v klubu Žlutý pes v Pardubicích nebo 27. 4. v klubu Fléda v Brně (2. křest alba).

Gaia Mesiah vznikla v roce 2000 a záhy si vysloužila pověst nespoutané a nadupané crossoverové kapely, jejíž největší předností jsou strhující koncertní show, vyznačující se stoprocentní sehraností a naprostým odevzdáním se publiku. Charizmatickou frontwoman Marku Rybin, jejíž vokální technika včetně blackmetalového screamingu v Česku těžko hledá konkurenci, od začátku skvěle doplňovaly kytaristka Katka Morella a bubenice Misha, na basu pak tvrdil muziku Australan Josh Stewart. Po stovkách úspěšných koncertů a studiových albech Ocean (2005) a Alpha Female (2007) se Gaia Mesiah na deset let odmlčela. Velkolepý comeback v původním složení korunovalo v roce 2019 album Excellent Mistake a návrat dravé koncertní čtveřice zdokumentovalo o rok později atypické živé album Refresh In Golden Hive Live, dokládající, že skupina ani po dvou desítkách let od prvních koncertů rozhodně nevyměkla – spíš naopak.

Termíny

  • So 1.4.2023, 20:00

Vstupné

340 Kč

Místo konání

M-klub

Pořadatel

M-klub

Videa

Obrázky