Khoiba & Waterbased

Khoiba & Waterbased

Kapela Khoiba sehrála na české klubové scéně důležitou roli v prvních letech nového milénia. Na aktuálně posledním albu z roku 2019 se žánrově potkává hned několik stylů – od elektronického experimentu ke kytarovým rovinám, abstrakci a detailní práci s minimalistickými melodickými prvky. Píše se rok 2023 a nový dvojnický klip ke skladbě Vertical Urgencies ohlašuje nové album.
„Povolili jsem stavidla všem tvůrčím i emocionálním procesům, které se nedají zastavit,“ říká hudebnice a zpěvačka Ema Brabcová nad novým singlem Vertical Urgencies. Kapela Khoiba jím předznamenává nové album, které vyjde začátkem roku 2023. „Byla to první věc, kterou jsme vzali za pačesy a řekli si, že takhle by mělo vypadat naše nové směřování,“ říká Brabcová nad skladbou, která, je celá oslavou toho, že člověk nemusí mít všechno v životě plně pod kontrolou. Dvojice Ema Brabcová a Filip Míšek skladbou Vertical Urgencies navazují na úspěšný comeback z roku 2019, kdy se po dlouhé odmlce dali znovu coby Khoiba dohromady. Natočili tehdy své třetí album, jímž navázali na to nejlepší z introvertního a citového písničkářství, které bylo pro Khoibu typické v její první éře v letech 2002 až 2008. Natočili spolu alba Nice Traps (2004), Mellow Drama (2007) a Khoiba (2019). V pořadí čtvrtá deska vyjde v březnu 2023 a o její cover stejně jako o cover singlu se postará grafická designérka Zuzana Lednická.


https://www.facebook.com/kh0iba
https://www.instagram.com/kh0iba

 

Waterbased, slovenské duo Julls Mihalyiová a Ľubo Krajňák tvoriace v Prahe, spája nežnosť a intimitu ľudskosti s vnútorným výbuchom pocitov. Spojenie má v sebe organizmus krásy a tŕnia, ktorý ukazuje súboj temnej impulzívnosti. Človeka sprítomňuje a prepája s vlastnými prežitkami. Projekt bol v roku 2020 nominovaný v kategórii Objav roka Radio Head Awards. Český Magazín Fullmoon zaradil duo medzi „11 nádejí zo Slovenska“ (2021). Svoju hudbu už stihli odprezentovať na festivaloch ako SHARPE (SK) , Beseda u bigbítu (CZ) alebo Takt (SRB). Po dvojročnej práci a odohratých koncertoch prichádzajú Waterbased s prvými singlami z pripravovaného debutového albumu, Silent Regions. Album prinesie texty písané z miesta nepokoja. Z miesta, ktoré hľadá identitu a spochybňuje isté črty spoločnosti. Poslucháč sa ponára do organizmu spovede, kde priestor zhmotňuje sound dizajn producentov Isama Zing a Aid Kid.
Album vychádza v marci 2023 pod vydavateľstvom Deadred a na jarnom turné po slovenských a českých mestách ho odprezentujú spolu s českým duom Kh0iba. Waterbased rozšírili svoju koncertnú zostavu a už teraz ich môžete vidieť hrať spolu s bubeníkom John Clardy z americkej kapely Tera Melos.

https://www.facebook.com/waterbasedmusic
https://www.instagram.com/waterbased.music/

Termíny

  • Pá 21.4.2023, 20:00

Vstupné

na místě 250 Kč, v předprodeji 200 Kč

Místo konání

M-klub

Pořadatel

M-klub

Videa

Obrázky