Sávitrí
Divadlo Líšeň

Sávitrí

!POZOR!

Nový termín 6. října 2024.

 

 

 

Loutková stínohra o lásce a síle, překonávající zlý osud.

Příběh na motivy staroindické báje z Mahábháraty pojednává o lásce a síle princezny Sávitrí, která vysvobodí svého muže ze zajetí smrti.  Obrazy z barevných pohyblivých stínů na velkém plátně doprovází vypravěč-hudebník vlastnoručně vyrobenými,  netradičními zvukovými instrumenty. Inscenace je inspirována orientálním divadlem a vytváří svébytný tvar.

Inscenace se od svého vzniku s úspěchem účastní festivalů v ČR i zahraničí. (Byla uvedena například v Belgii, Velké Británii, Německu, Rakousku, Španělsku, Itálii, Polsku, Turecku, Rusku na Ukrajině nebo na Slovensku.)

 

Na celostátní přehlídce Přelet nad loutkářským hnízdem v roce 2000 se umístila na prvním místě v divácké anketě a vyhrála putovní cenu Erik. V roce 2007 získala na mezinárodní přehlídce King Fairy-Tale v ruském Velkém Novgorodu cenu za nejlepší představení festivalu. V roce 2011 získala Sávitrí ceny za režii a hudbu, cenu za nejlepší představení pro děti a Cenu Jana Wilkowskiego v oboru loutkové animace na mezinárodním festivalu Spotkania v Toruni.

 

Režie: Pavla Dombrovská

Loutky: Eva Krásenská, Martin Ondruš

Scéna: Jana Francová

Hudba: Luděk Vémola

Technické řešení loutek a světel: Luděk Vémola

 

Pro děti od pěti let i dospělé.

Délka představení 45 minut.

 

Termíny

  • Ne 6.10.2024, 11:00

Vstupné

vstup zdarma

Místo konání

M-klub

Pořadatel

M-klub

Videa

Obrázky