Bürgermeister náš
Úplně nahé divadlo

Bürgermeister náš
 
A sláva mu! On je pašák! Piškumpré a krucajdá! A šupajdá a hojaja! Zdar! Zdar! Zdar!
Herecká preciznost a originalita, která pracuje s politickými a společenskými tématy. Předvádí vtipnou, ale zároveň znepokojivou karikaturu demokracie a společnosti, která se postupně rozkládá, zatímco vztahy mezi postavami reflektují širší problémy moci a svobody. Tvůrci se nebáli propojit realismus s nápaditými scénickými prostředky, které dodávají ději nový rozměr.
 
Inscenace nabízí silné momenty přechodu mezi fikcí a realitou, kde kolektivní úsilí postupně rozpadá do individuálních zápasů. Představení je podmanivým politickým podobenstvím o současné společnosti, které vybízí diváky k reflexi a možná i k aktivnímu zapojení.
 
Témata politické kultury, předávání moci a přítomnost stínů minulosti se zde prolínají s otázkami svobody, chaosu a potřeby diktátora. Inscenace je odvážnou výzvou a originálním příspěvkem k debatám o současné politické a společenské situaci.
 
Nominace na Jiráskův Hronov z Loutkářské Chrudimi, celostátní přehlídky amatérského loutkářství.
Nominace na Jiráskův Hronov ze Šrámkova Písku, celostátní přehlídky experimentujícího divadla.
 
 
Režie: Šimon Kyjovský
Autor hry: Šimon Kyjovský a Martin Trecha
Hrají: Martin Trecha, Šimon Kyjovský, Patrik Břečka, Tereza Janečková, Tereza Parobková, Marie Kolaříková, Andrea Kozumplíková, Sára Motyčková
Hudba: Martin Trecha, Jaroslav Ježek, Jiří Voskovec, Jan Werich
Loutky: Martin Trecha
Délka představení 40 minut
 
 
 
Na akci mohou být pořizovány fotografie nebo audiovizuální záznamy. Svou účastí dáváte najevo svůj souhlas s focením a nahráváním vaší osoby. Fotografie a videa mohou být následně použity k další propagaci pořadatele.

Termíny

  • Čt 28.11.2024, 18:00

Vstupné

na místě 200 Kč, v předprodeji 180 Kč

Místo konání

M-klub

Pořadatel

M-klub

Obrázky